2011-09-29 06:56:42• hírek • Szatmár.ro

A Szatmári Magyar Hírlap csütörtöki számából

Aktuális témák, hírek a megye kedvenc napilapjában, a Szatmári Magyar Hírlapban.

Átadták a terebesi iskolát

Több mint 3 millió lejből újították fel a túrterebesi iskola három épületrészét, a rehabilitált ingatlanokat pedig tegnap hivatalosan is átadták, lezárva ezzel a közel hároméves pályázati időszakot. A munkálatok költségének 70 százalékát európai uniós alapból biztosította a helyi önkormányzat, amelynek csupán 2 százalékos önrészt kellett vállalnia. A fennmaradó összeg az áfa-illetéket teszi ki.

Koldusinvázió Szatmárnémetiben

Nem számít újdonságnak a koldulás jelensége a megyeszékhelyen, azonban az utóbbi pár hónapban szinte ellepték az utcák kereszteződéseit, a bevásárlóközpontok parkolóit, a város központját, a piacok környékét, a lakónegyedek szemetes kukáinak tájékát. A hatóság pedig tehetetlen.

Ki tölti meg a nyugdíjas kosarat?


Nem aratott osztatlan siker az önkormányzatok körében - így Szatmárban sem - az a kormány által a nemrég elfogadott, szolidaritási kosárra vonatkozó törvénytervezet, amely szerint a rászoruló nyugdíjasok kedvezményes áron vásárolhatnak lisztet, olajat, cukrot, kukoricalisztet és más tartós élelmiszereket a következő hónapokban.

Egynyelvűség vagy hanyagság?

Múltba visszatekintő eseménynek voltak szemtanúi és részesei mindazok, akik tegnap részt vettek a Szatmári Megyei Tanács nagy gyűléstermében megrendezett eseményen, amely azt hivatott ünnepelni, hogy Szatmárnémetiben száz éves a vezetékes vízellátás.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: